Behandeling


Acupunctuur


Bij onbegrepen, chronische of acute klachten, biedt acupunctuur vaak een oplossing. Acupunctuur helpt het lichaam het zelfhelend vermogen sneller op te pakken, zodat klachten verminderen of verdwijnen.

Ook preventief wordt acupunctuur ingezet, ter voorkoming van klachten en ook voor het verbeteren van de algehele gezondheid!

De juiste plaatsing en technieken op de acupunctuurpunten sturen en beïnvloeden ons lichaam en dan met name het autonome zenuwstelsel en het hormoonstelsel. Acupunctuur heeft de potentie deze processen te kunnen balanceren en corrigeren.


Chinese kruidengeneeskunde


Chinese kruidengeneeskunde gaat uit van de eigenschappen van de plant. Deze genezende eigenschappen kunnen een belangrijke werking hebben, waardoor uw klachten verminderen. Omdat Chinese kruiden en acupunctuur elkaars werking versterken worden de kruiden en een acupunctuur behandeling vaak tegelijkertijd in gezet. Acupunctuur brengt het lichaam in balans en Chinese kruiden voeden het lichaam. De kruiden worden altijd persoonlijk afgestemd volgens een diagnose uit de traditionele Chinese geneeskunde. Zo kunnen bijvoorbeeld vrouwen met overgangsklachten verschillende formules krijgen omdat hun klachten een andere oorsprong hebben.

Meridiaanmassage


De Meridiaanmassage is een manuele behandelwijze welke zijn oorsprong vindt in China en al circa 4000 jaar wordt beoefend. Het is de voorloper van de Shiatsu, welke tevens een behandelwijze is uit de Traditionele Chinese Geneeswijze. Bij Meridiaanmassage wordt druk uitgeoefend op de meridianen en specifieke punten, waardoor de Qi-stroom (lichaamseigen energie) vrij en gelijkmatig door het lichaam kan stromen. Volgens de Chinese geneeskunde wordt ziekte veroorzaakt door onevenwichtigheid en blokkades in de Qi-stroom. Als deze in balans is voel je meer ontspannen en vol levenskracht. Door een Meridiaanmassage is het mogelijk een disbalans op te heffen.


Cupping


Cupping is een eeuwenoude alternatieve geneeswijze die zijn oorsprong vindt in de traditionele Chinese geneeskunde.

Hoe werkt cupping?

Bij 'dry cupping' oftewel de Chinese methode verwarmt de therapeut kopjes en plaatst deze op je huid. Door de onderdruk die dan ontstaat, blijft de cup aan je huid plakken. Het kopje kan ook vacuüm gezogen worden met behulp van een pompje. De gebruikte cups kunnen van glas, aardewerk, plastic of bamboe gemaakt zijn.

Het idee is dat je zo de doorbloeding stimuleert en spieren en bindweefsel los masseert. Het heeft tevens effect op de meridianen, banen in het lichaam waar energie doorheen stroomt.

.

Afvallen met chinese bamboe cupping

met chinese kruiden smeren.